Stage Combat
İletişim



Oyunculara zarar vermeden fiziksel dövüşün yanılsamasını yaratmak için tasarlanmış tiyatroda özel bir tekniktir. Stage Combat terimi sinema ve televizyonun ortaya çıkmasıyla tiyatrodaki canlı performansların haricinde filme alınmış dövüş sahnelerinin koreografisini de içerecek şekilde genişledi.



Stage Combat eğitiminin amacı aksiyon sahnesini belli bir ritimde, doğru bir zamanlamayla, doğru akışta gerçekçi bir şekilde seyir etmesini sağlamak ve bu aksiyon devam ederken kimsenin yaralanmamasını sağlamaktır.



Bu sebeple aksiyon sahnesinde yer alan tüm oyuncuların ve tüm dublörlerin çok iyi bir eğitimden geçmiş olması gerekmektedir. İyi eğitim almış bir oyuncu ya da dublör fiziksel kabiliyetleriyle oyunculuğunu birleştirerek çok daha üst seviye bir aksiyon sahnesi çıkarabilmektedir. Örneğin Stage Combat eğitimini tamamlamamış bir oyuncu aksiyon sahnesindeki hazırlanmış koreografiyi ezberinde tutmaya çalışırken, hata yapmamaya çalışırken bir yandan jest ve mimiklerine yeterince odaklanamamaktadır. Ama Stage Combat eğitimini tamamlamış bir oyuncu aksiyon sahnesindeki hazırlanmış koreografiyi çok fazla düşünmeden oyunculuğuna daha çok odaklanabilmektedir ve asıl uzmanlık alanını aksiyon anında daha çok ön plana çıkarabilmektedir. Bu durum araba kullanırken acemi birinin tüm odağının arabada olması ve yolu, adresi ya da diğer etkenleri çok dikkatli takip edememesine benzer. Ama ustalaşmış, çok fazla düşünmeden araba kullanabilen bir kişi aynı anda yolu, adresi takip ederken diğer yandan yanındaki arkadaşıyla sohbet edebilecek rahatlıktadır. İşte bir oyuncunun fiziksel olarak Stage Combat alanında donanımlı olması aksiyon anında tam olarak böyle bir rahatlık sunmaktadır.



Stage Combat Tekniğinde Dublör Eğitimi:



Stage Combat eğitimi alan bir oyuncu savaş sanatları eğitimi alırken eş zamanlı dublör becerilerini de geliştirmesi gerekmektedir. Karmaşık ve uzun bir koreografide çok fazla geçiş bulunmaktadır. Bu sebeple herhangi bir aksiyon dizi, film ya da tiyatroya hazır olmak isteyen oyuncu öncesinde darbe alma, kademeli ya da sert düşüşler, zamanlama, sahne ritmi gibi konularda dublörlük yeteneğinin gelişmiş olması gerekmektedir.



Öncesinde dublörlük alanında hazırlık süreci olmayan bir oyuncu aksiyon anında zamanlama hataları, sahne ritmi hataları yapacağı gibi aksiyonun akışını anlaması da mümkün değildir. Örneğin gelen darbenin yönünü ve enerjisinin gideceği yeri algılayabilen bir dublör darbeyi aldıktan sonra koreografinin hangi aşamaya yöneleceğini algılayabilirken eğitimini tamamlamamış bir oyuncu bu akışı takip edemeyecek ve gerçekçi olmayan aşamalara yönelecektir. Bunu oyuncu belki fark etmeyecek ama aksiyonun bütününü takip eden koreograf ya da aksiyon yönetmeni algılayacaktır, hatta seyirci de gerçekçi ve doğal durmayan bu aksaklığı fark edecektir.



Magnolia Kung-Fu’da Stage Combat Eğitimi



Magnolia Kung-Fu’da Stage Combat eğitim içeriğinde yakın dövüş olarak Wing Chun Kung-Fu, Filipin Boksu, Wing Chun konseptlerinin içinde bulunan yer mücadelesi, boğuşma, diz dirseklerle ilgili detaylı vuruşlar bulunmaktadır. Yakın dövüş eğitiminizdeki bu kapsayıcı farklı mesafeler ufak değişiklikle tüm branşlara uyarlanabilmektedir. Örneğin Magnolia Kung-Fu’da eğitim alan oyuncunun rolü yüksek tekmeler vuran bir rol ise Filipin Boksu eğitimlerindeki orta seviye tekmeler yüksek tekmelere uyarlanabilir. Ya da oyuncumuz rol gereği Muay Thai gibi diz dirsek ağırlıklı bir rolde ise Wing Chun mesafe konseptlerin’deki 4.mesafe olarak geçen diz dirsek konseptleri birebir Muay Thai dirsekleriyle uyum sağlamaktadır. Aynı şekilde eğitimini verdiğimiz Filipin boksunun klasik boksla paralel vuruşları, Wing Chun yer dövüşü mesafesinin BJJ ve kafes dövüşündeki yer dövüşü ile olan benzerlikleri oyuncunun rolüne göre uyarlanabilmektedir.



Magnolia Kung-Fu Stage Combat eğitimin içeriğinde eğitim alan oyuncumuz tarihi diziler için orta çağ silahlarını Escrima Savaş Sanatı stiliyle öğrenmektedir.



Escrima 1521 tarihinde Filipinlerin İspanyollar adına keşfe gelmiş Portekizli Kaşif Macellan’ın ölümüyle sonuçlanan savaşta ilk defa tarih sahnesinde yer almıştır. Filipinli şef Lapu Lapu ve adamları tarafından savaşta kullanılmış bu stil birçok farklı mesafedeki silahın kullanımını kapsamaktadır. Nesiller boyunca özünü kaybetmeden aktarılarak gelen Escrima Savaş Sanatı Magnolia Kung-Fu Style organizasyonumuzda öğretilmektedir ve bu silahların kullanımı tarihi dizi & filmlere uyarlanabilmektedir.



Magnolia Kung-Fu Style’da öğretilen silahların içinde: Uzun Kılıç, Kısa Kılıç, Kalkan, Balta, Uzun Balta, Uzun Mızrak, Karambit, Bıçak, Sopa, Uzun Sopa, Tonfa ve Süngü eğitimleri verilmektedir. Oyuncumuzun oynayacağı role göre bir silah seçilip o silahta uzmanlaşması özel eğitimlerimizde seçilebilmektedir. Örneğin oyuncumuzun bir filmde, uzun kılıç kullanacak bir savaşçı rolü için minimum 10 saatlik özel bir eğitim programıyla çekimler başlamadan silahına olan hakimiyeti arttırılabilir. Oyuncu eğitim süresi uzadıkça silahını vücudunun bir uzvu gibi kullanacak ve jest, mimik, diyaloglarına daha çok odaklanabilecek ve rolünü ortaya çıkarabilecektir. Tabi uzun kılıcını kullanırken çok daha usta gözükecek ve aksiyon sahnelerini düzenleyen koreografi çok daha zor ama güzel gözüken koreografileri eğitim almış oyuncumuzla hazırlayabilecektir. Yeterince eğitim almamış bir oyuncuya aksiyon sahnelerini hazırlayan koreografın da işi çok zor olmaktadır. İstediği uzunlukta, karmaşık ve zorlayıcı kabiliyet isteyen koreografileri hazırlayamamakta, onun yerine daha basit, kısa ve sade koreografiler hazırlamak zorunda kalmaktadır. Bu durum film & dizinin aksiyon sahnelerinin kalitesini, koreografın yapabildiği işin kalitesini ve oyuncunun seyirci karşısındaki görünümünün kalitesini düşürmektedir. O sebeple sabırla iyi hazırlanılmış, iyi çalışılmış aksiyon sahnelerinin kalitesi seyirci nazarında da çok daha farklı yerlere konmaktadır.



Magnolia Kung-Fu Stage Combat eğitiminin son içeriği ise Savaş Sanatları Dublörlük eğitimleridir. Dublörlük alanı çok geniş bir alandır. Bunun içinde araba dublörü, patlamalı, yangınlı sahnelerin, yüksekten düşme sahnelerinin, boğulma, attan düşme vb. sahnelerin dublörleri olduğu gibi savaş sanatları dublörleri de bulunmaktadır.



Savaş sanatları dublörleri boğulma, yangında yanma, patlamalı sahnelerde camdan çıkma gibi dublörlük konularında uzman değildirler. Bu konuda yeterli eğitimleri olmadığı için bu sahneleri yapmaya kalkmaları sakıncalı ve tehlikelidir. Ama aynısı diğer dublörler için de geçerlidir. Örneğin yangında yanma sahnesini çok iyi oynayan bir dublör bir oyuncuyla karşılıklı kılıç dövüşüne girme konusunda yetersiz kalmaktadır. Eğer bu konuyla ilgili özel eğitim alıp kendini geliştirmemişse oyuncuyla o zamanlamayı tutturamayacak hatta oyuncunun ya da kendisinin yaralanmasını sağlayacaktır. Kısacası dublörler uzmanlık alanlarına göre değişmektedir. Bizim eğitimlerimizde Savaş Sanatları Dublörleri yetiştirilmektedir.



Dublör eğitimlerimizde darbe almanın zamanlaması, doğru açısı, baskının gideceği yön, düşüş gerekiyorsa kademli düşüşü ya da sert düşüşleri, darbe aldıktan sonra doğru açılarla geri dönüşü, darbe alırken ya da vururken jest mimikler, vücut duruşu gibi konularda dublörümüz uzun bir eğitim sürecinden geçmektedir. Tabi bunların yanında aksiyon sahnelerinde kullanacağımız Wing Chun, Escrima ve Filipin boksu stillerinde de ilerlemesi gerekmektedir. Savaş sanatlarına ne kadar hakim olursa herhangi bir aksiyon sahnesinde adaptasyonu daha kolay olacaktır.



Kurucu Baş Antrenör

Koreograf ve Dublör Koordinatörü

Dai Sifu Berat Uylukçu






YAPTIĞIMIZ İŞLER







"Çok Özel Tim" 2007


Yöntemen: Nursan Esenboğa


Yapımcı: Şahin Alparslan, Cengiz Keten


Aksiyon Yönetmeni: Tony Leung


Oyuncular: Didem Erol, Hakan Bilgin, Numan Acar, Okan Selvi, Ferhat Yılmaz, Ali Atıf Bir, Atilla Arcan, Gül Arcan


Dizi film Dünyasına organizasyon kurucumuz Dai Sifu Berat Uylukçu 2007 yılında savaş sanatları konusunda eğitmen arkadaşlarıyla “Çok Özel Tim” adlı yaz dizisiyle giriş yaptı. Bu dizide Çin’den gelen ünlü aksiyon yönetmeni Tony Leung ile tanıştı ve ekibine katılıp aksiyon, koreografi, sahne ritmi, dublörlük, darbeyi absorbe etme, aksiyonu kamera karşısında daha büyük ve gerçekçi gösterme gibi konularda kısa zamanda çok şey öğrendi. Dizi reytingleri sebebiyle çok uzun sürmemişti ama Dai Sifu Berat Uylukçu dizi film Dünya’sına girmiş ve çok güzel bir tecrübeyle bu yeni kariyerine başlamıştı.



"Ejder Kapanı" 2010


Yöntemen: Uğur Yücel


Yapımcı: Erol Avcı


Oyuncular: Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu, Ceyda Düvenci, Berrak Tüzünataç, Nejat İşler, Ozan Güven, İlker Aksum, Hakan Boyav, Ezgi Mola, Sırrı Süreyya Önder, Uraz Kaygılaroğlu, Ahmet Mümtaz Taylan


Aksiyon Koreografı: Cemil Uylukçu, Berat Uylukçu


Ejder Kapanı filminde koreograf olarak çalışmaya başlayan Cemil Uylukçu, kardeşi Berat Uylukçu’yu asistanı olarak yanına almıştı. İki büyük aksiyon sahnesinden birinde Cemil Uylukçu’nun yurtdışında olması sebebiyle tek başına ilk defa aksiyon koreograflığı deneyimini yaşayarak büyük bir sorumluluğun altından kalkmayı başarmış ve koreograflık kariyerine bu vesileyle 2010 yılında başlamış oldu.



"Muhteşem Yüzyıl" 2011-2014


Yöntemen: Durul Taylan, Yağmur Taylan, Yağız Alp Akaydın, Mert Baykal


Yapımcı: Timur Savcı


Oyuncular: Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Nebahat Çehre, Tuncel Kurtiz, Okan Yalabık, Mehmet Günsür, Aras Bulut İynemli, Selma Ergeç, Engin Öztürk, Burak Özçivit, Pelin Karahan, Ozan Güven, Tolga Sarıtaş, Engin Günaydın, Selen Öztürk, Selim Bayraktar, Saygın Soysal, Filiz Ahmet, Fatih Al, Gürkan Uygun, Bergüzar Korel, Gürbey İleri, Cansu Dere, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Burcu Özberk, Merve Boluğur, Berrak Tüzünataç, Melike İpek Yalova, Melisa Sözen, Merve Oflaz, Kıvanç Kılınç, Serkan Altunorak


Aksiyon Koreografı: Berat Uylukçu


Dizinin üçüncü sezonunda, Mehmet Günsür’ün iki kişiyle kavga ettiği bir koreografiyle Muhteşem Yüzyıl dizisine Koreograf ve Dublör Koordinatörü olarak giriş yapan Dai Sifu Berat Uylukçu hazırladığı güzel sahneyle yönetmen Yağız Alp Akaydın’ı etkilemeyi başarmıştı. Ve bir sonraki hafta çekilecek Okan Yalabık’la olan kalabalık savaş sahnesine koreograf ve dublör koordinatörü olarak davet edildi. Dai Sifu Berat Uylukçu bu kalabalık sahnede kendi dublör kadrosunu kurarak Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 10 öğrencisiyle hazırlamış ve artık Muhteşem Yüzyıl dizisinin kadrolu koreografı ve dublör koordinatörü olarak işe başlamıştı. Ve Türkiye’deki tüm öğrencilerini de dublör kadrosuna dahil ederek bir çok öğrencisinin de film Dünyasıyla tanışmasına vesile olmuştu.


Diziye resmi bir giriş yaptıktan sonra ilk talebi tüm savaşacak rollerde olan oyuncularla temel Escrima eğitimi yapmak istemişti. Ve dizideki tüm savaş rollerindeki oyuncularla 2 sene içinde (dizi çekimleri ve koreografi çalışmaları devam ederken) Escrima temel eğitimini tamamladı. Böylelikle tüm sahnelere daha kolay hazırlanılacak ve daha gerçekçi sahneler yapılacaktı.


Bu 2 yılda Muhteşem Yüzyıl’ını yaşayan Dai Sifu Berat Uylukçu ve öğrencileri çok tanınmıştı. 2 senede büyüklü küçüklü 42 aksiyon sahnesi için koreografi hazırlayarak çok tecrübe kazanmışlardı. Ve tüm öğrencilerine maddi manevi kazanımlarda bulundurarak güzel anılar yaşamalarına vesile olmuştu.



"Poyraz Karayel" 2015-2017


Yöntemen: Çağrı Vila Lostuvalı


Yapımcı: Limon Film


Oyuncular: İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar, Özkan Uğur, Celil Nalçakan, Ali İl, Cem Cücenoğlu, Emel Çölgeçen, Kanbolat Görkem Aslan, Ece Özdikici, Ünal Silver, Hare Sürel, Mustafa Alabora, Ozan Akbaba, Funda Eryiğit, İdil Fırat, İlker Aksum, Azra Akın, İbrahim Selim, Kaan Yabaş, Berat Efe Parlar, Engin Benli


Aksiyon Koreografı: Berat Uylukçu


Polisiye Aksiyon alanında başlayan Poyraz Karayel dizisinde çok az yakın dövüş sahnesi olması sebebiyle Dai Sifu Berat Uylukçu çok az çalışsa da bu diziye güzel aksiyon sahneleri hazırladı. İlk sezonunda çalışan Dai Sifu Berat Uylukçu Poyraz Karayelin final sezonunda dizi çekim kadrosunda çalışmadı.



"Yüzleşme" 2019


Yöntemen: Ömer Faruk Sorak


Yapımcı: Bülent Turgut


Oyuncular: Hande Doğandemir, Engin Öztürk, Uğur Yücel, Yiğit Kirazcı, Zeynep Eronat, Yeşim Ceren Bozoğlu, Şerif Sezer, Mesut Akusta, Macit Koper, Durul Bazan, Gülsim Ali


Aksiyon Koreografı: Berat Uylukçu, Melih Özen


Uğur Yücel’le henüz koreograf asistanıyken Ejder Kapanında, Engin Öztürk’le daha önce Muhteşem Yüzyıl’da birçok sahnede ve Yiğit Kirazcı’yla da daha öncesinde Wing Chun çalışmış Dai Sifu Berat Uylukçu için bu dizide olmak, tanıdık yüzlerle çalışmak mutluluk vericiydi ama dizi bu güçlü kadrosuna rağmen reytingleri sebebiyle 4 bölüm yayında kalabilmişti. Bu kısa serüvende Dai Sifu Berat Uylukçu ve Asistanı Sihing Melih Özen Yüzleşme için iki koreografi hazırladılar.



"Teşkilat" 2021-2023


Yöntemen: Yağız Alp Akaydın


Yapımcı: Timur Savcı, Burak Sağyaşar


Oyuncular: Deniz Baysal Yurtçu, Çağlar Ertuğrul, Gürkan Uygun, Ezgi Şenler, Murat Yıldırım, Ezgi Eyüboğlu, Serdar Yeğin, Mesut Akusta, Nihat Altınkaya, Ahmet Uğur Say, Nil Günal, Tuncer Salman, Mehmet Usta, Atılay Uluışık, Hakan Boyav, Yavuz Bingöl, Ali Öner


Aksiyon Koreografı: Berat Uylukçu


Yıllar sonra Dai Sifu Berat Uylukçu’ya Muhteşem Yüzyıl yönetmeni Yağız Alp Akaydın’dan bir telefon gelmişti. Ve yeni bir trt dizisi çektiğini, 3.bölümünde bir aksiyon sahnesinde Dai Sifu Berat Uylukçu’ya oyuncu ve koreograf olarak ihtiyaç duyduğunu söylemişti.


Dizinin başrolü Çağlar Ertuğrul’la dövüşecek iki dövüşçüye ihtiyaç vardı. Diğer yanda dövüşen kendi alanında iyi bir boksör olan partneri varken öbür yanda Kung-Fu’yu temsil eden Dai Sifu Berat Uylukçu gizli bir ajanı oynayan Çağlar Ertuğrul’la dövüşüyordu. Güzel ve uzun bir dövüş koreografisi hazırlayan ve kendisi rol alan Dai Sifu, Teşkilat dizinde sadece 3. bölümde yer aldı.





Stage Combat
Contact



Stage combat is a special technique in theater designed to create the illusion of physical combat without harming the actors. The term 'Stage Combat' has expanded to include choreographing fight scenes for film and television in addition to live performances in theater, especially with the emergence of cinema and television.



The aim of Stage Combat training is to ensure that action scenes are performed realistically, with a specific rhythm, correct timing, and proper flow, while ensuring that no one gets injured during the ongoing action.



For this reason, all actors and stunt performers involved in action scenes must undergo thorough training. An actor or stunt performer with proper training can elevate the quality of an action scene by combining their physical abilities with acting skills. For instance, an actor who hasn't completed Stage Combat training may struggle to remember the prepared choreography for an action scene, trying not to make mistakes, and might not be able to focus adequately on gestures and facial expressions. However, an actor who has completed Stage Combat training can focus more on their acting without overthinking the choreography of the action scene and can highlight their expertise during the action. This is similar to the difference between an inexperienced driver who has all their focus on the road, address, or other factors while driving, and a skilled driver who can comfortably drive while engaging in conversation with a passenger. In essence, an actor's physical preparedness in the Stage Combat field provides this level of comfort during action moments.



Stunt Training in Stage Combat technique:



An actor receiving Stage Combat training should also simultaneously develop stunt skills while undergoing martial arts training. In complex and lengthy choreography, there are numerous transitions. Therefore, an actor who wishes to be prepared for any action scene in a series, film, or theater production should have a well-developed stunt ability in areas such as taking hits, performing gradual or hard falls, timing, and stage rhythm.



For an actor without prior preparation in stunt work, there is a risk of making timing errors and stage rhythm mistakes during action sequences, and they may fail to grasp the flow of the action. For instance, a trained stunt performer who can perceive the direction and energy of an incoming strike can anticipate the direction in which the choreography will progress after taking the hit. In contrast, an actor without proper training may struggle to follow this flow and may lead the action into unrealistic stages. While the actor may not notice this, the choreographer or action director overseeing the entire action sequence will detect it, and even the audience may notice this lack of realism and naturalness.



Stage Combat training in Magnolia Kung-Fu



In the Stage Combat training at Magnolia Kung-Fu, close combat techniques include Wing Chun Kung-Fu, Filipino Boxing, and concepts from Wing Chun that encompass ground fighting, grappling, and detailed strikes using elbows and knees. The comprehensive training in close combat we provide can be adapted to various disciplines with minor adjustments. For instance, if an actor training at Magnolia Kung-Fu has a role that involves high kicks, the intermediate kicks from Filipino Boxing training can be adapted to high kicks. Alternatively, if the actor's role requires a focus on knee and elbow strikes, similar to Muay Thai, the knee and elbow concepts known as the 4th distance in Wing Chun align seamlessly with Muay Thai elbow strikes. Likewise, the classic strikes in Filipino Boxing, which we teach, can be adapted to traditional boxing, and the ground fighting in Wing Chun can find similarities with Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) and cage fighting, depending on the actor's role.



In Magnolia Kung-Fu's Stage Combat training, our actor learns historical medieval weapons with the style of Escrima Martial Arts, particularly suitable for historical series.



Escrima, which was first seen on the historical stage during the battle resulting in the death of the Portuguese explorer Magellan in 1521 in the Philippines on behalf of the Spaniards, was used by Filipino chief Lapu Lapu and his men. This style encompasses the use of various weapons at different distances. Escrima Martial Arts, passed down through generations without losing its essence, is taught within our Magnolia Kung-Fu Style organization, and the use of these weapons can be adapted to historical TV series and films.



The weapons taught in Magnolia Kung-Fu Style include: Long Sword, Short Sword, Shield, Axe, Long Axe, Long Spear, Karambit, Knife, Staff, Long Staff, Tonfa and Bayonet. Depending on the role an actor will play, a specific weapon can be selected, and the actor can specialize in using that weapon through our special training programs. For example, if an actor is going to portray a warrior who uses a long sword in a film, their proficiency with the weapon can be enhanced with a specialized training program of a minimum of 10 hours before shooting begins. As the actor's training time extends, they will become more adept at using the weapon as an extension of their body, allowing them to focus more on gestures, facial expressions, dialogue, and bringing their character to life. Additionally, when using the long sword, the trained actor will appear much more skilled, and the choreographer arranging action scenes can create more complex yet visually appealing choreography with the well-trained actor. Conversely, choreographing action scenes for actors with inadequate training can be challenging. Choreographers may need to simplify, shorten, or streamline the choreography to ensure safety, which can diminish the quality of action scenes in films and series. Therefore, well-prepared and well-practiced action scenes are highly valued by the audience.



The final component of Magnolia Kung-Fu Stage Combat training is Martial Arts Stunt Training. The field of stunt work is vast and includes car stunts, explosive and fiery scenes, high falls, drowning, horse falls, and more. Martial Arts stunt performers are specialists in fighting sequences and martial arts choreography.



Martial Arts stunt performers are not experts in areas like drowning, fire burns, or explosive scenes because they lack the necessary training in these areas. Attempting such stunts without proper training can be dangerous. This principle applies to other types of stunt performers as well. For example, a stunt performer who excels in portraying a character burning in a fire may not be proficient in engaging in a sword fight with an actor. Without specific training and development in that area, they may struggle with timing and might even risk injuring themselves or the actor. In short, stunt performers have different areas of expertise. In our training programs stunt performers learn the timing of taking hits, correct angles, the direction of force, controlled falls (gradual or hard falls), the correct angles for recovery after taking a hit, as well as gestures, facial expressions, and body posture during and after a hit.



Additionally, they advance in the Wing Chun, Escrima, and Filipino boxing styles to better adapt to any action scene. The more mastery they have over martial arts, the easier it is for them to adapt to any action scene.



Founder Head Coach

Choreographer and Stunt Coordinator

Dai Sifu Berat Uylukçu






WORK WE DID







"Çok Özel Tim" 2007


Director: Nursan Esenboğa


Producers: Şahin Alparslan, Cengiz Keten


Action Director: Tony Leung


Cast: Didem Erol, Hakan Bilgin, Numan Acar, Okan Selvi, Ferhat Yılmaz, Ali Atıf Bir, Atilla Arcan, Gül Arcan


Our organization's founder Dai Sifu Berat Uylukçu, made his entry to the world of TV series and films in 2007 with the summer series "Çok Özel Tim," along with his friends who were martial arts instructors. In this series, he met the renowned action director Tony Leung from China, joined his team, and quickly learned a lot about action, choreography, stage rhythm, stunt doubling, absorbing hits, and making action appear larger and more realistic on camera. The series didn't last long due to ratings, but Dai Sifu Berat Uylukçu had entered the world of TV series and films, starting this new career with a valuable experience.



"Ejder Kapanı" 2010


Director: Uğur Yücel


Producers: Erol Avcı


Cast: Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu, Ceyda Düvenci, Berrak Tüzünataç, Nejat İşler, Ozan Güven, İlker Aksum, Hakan Boyav, Ezgi Mola, Sırrı Süreyya Önder, Uraz Kaygılaroğlu, Ahmet Mümtaz Taylan


Action Choreographers: Cemil Uylukçu, Berat Uylukçu


Cemil Uylukçu, who started working as a choreographer in the movie Ejder Kapanı, had his brother Berat Uylukçu as his assistant. In one of the two major action scenes, due to Cemil Uylukçu being abroad, he had to experience his first solo action choreography, successfully handling a significant responsibility. This opportunity allowed him to kickstart his career as a choreographer in 2010.



"Muhteşem Yüzyıl" 2011-2014


Director: Durul Taylan, Yağmur Taylan, Yağız Alp Akaydın, Mert Baykal


Producers: Timur Savcı


Cast: Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Nebahat Çehre, Tuncel Kurtiz, Okan Yalabık, Mehmet Günsür, Aras Bulut İynemli, Selma Ergeç, Engin Öztürk, Burak Özçivit, Pelin Karahan, Ozan Güven, Tolga Sarıtaş, Engin Günaydın, Selen Öztürk, Selim Bayraktar, Saygın Soysal, Filiz Ahmet, Fatih Al, Gürkan Uygun, Bergüzar Korel, Gürbey İleri, Cansu Dere, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Burcu Özberk, Merve Boluğur, Berrak Tüzünataç, Melike İpek Yalova, Melisa Sözen, Merve Oflaz, Kıvanç Kılınç, Serkan Altunorak


Action Choreographers: Berat Uylukçu


In the third season of the series, Dai Sifu Berat Uylukçu made his entry into the "Muhteşem Yüzyıl" series as a Choreographer and Stunt Coordinator with a choreography where Mehmet Günsür had a fight scene with two people. He managed to impress director Yağız Alp Akaydın with the well-prepared scene. The following week, he was invited to choreograph and coordinate stunts for the crowded battle scene with Okan Yalabık. In this crowded scene, Dai Sifu Berat Uylukçu formed his own stunt team with 10 of his students from different cities in Turkey and officially started working as the in-house choreographer and stunt coordinator for the "Muhteşem Yüzyıl" series. He also included all of his students in the stunt team, which provided many of them with an opportunity to enter the world of film.


After making an official entry into the series, his first request was to provide basic Escrima training to all actors with combat roles in the show. Over the course of 2 years (while the series filming and choreography work continued), he completed the basic Escrima training with all the actors involved in combat scenes. This allowed for easier preparation for all scenes and the creation of more realistic action sequences.


During these 2 years, Dai Sifu Berat Uylukçu and his students, who were experiencing "Muhteşem Yüzyıl," became well-known. They gained a lot of experience by preparing choreography for a total of 42 action scenes, both and small. Additionally, they provided their students with both financial and personal gains, allowing them to create beautiful memories.



"Poyraz Karayel" 2015-2017


Director: Çağrı Vila Lostuvalı


Producers: Limon Film


Cast: İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar, Özkan Uğur, Celil Nalçakan, Ali İl, Cem Cücenoğlu, Emel Çölgeçen, Kanbolat Görkem Aslan, Ece Özdikici, Ünal Silver, Hare Sürel, Mustafa Alabora, Ozan Akbaba, Funda Eryiğit, İdil Fırat, İlker Aksum, Azra Akın, İbrahim Selim, Kaan Yabaş, Berat Efe Parlar, Engin Benli


Action Choreographers: Berat Uylukçu


In the "Poyraz Karayel" series, which started in the crime action genre, there were very few close combat scenes. As a result, Dai Sifu Berat Uylukçu didn't have to work extensively on this series, but he still prepared some impressive action scenes for it. He worked on the show during its first season, but he did not continue to work with the production crew for the final season of Poyraz Karayel.



"Yüzleşme" 2019


Director: Ömer Faruk Sorak


Producers: Bülent Turgut


Cast: Hande Doğandemir, Engin Öztürk, Uğur Yücel, Yiğit Kirazcı, Zeynep Eronat, Yeşim Ceren Bozoğlu, Şerif Sezer, Mesut Akusta, Macit Koper, Durul Bazan, Gülsim Ali


Action Choreographers: Berat Uylukçu, Melih Özen


While still working as a choreography assistant with Uğur Yücel in "Ejder Kapanı," having the opportunity to work on this series was a source of happiness for Dai Sifu Berat Uylukçu. He had previously worked with Engin Öztürk on numerous scenes in "Muhteşem Yüzyıl" and had practiced Wing Chun with Yiğit Kirazcı. Being a part of this series and collaborating with familiar faces was enjoyable. However, despite its strong cast, the series could only last for 4 episodes due to its ratings. During this brief adventure, Dai Sifu Berat Uylukçu and his assistant, Sihing Melih Özen, prepared two choreographies for the confrontational scenes.



"Teşkilat" 2021-2023


Director: Yağız Alp Akaydın


Producers: Timur Savcı, Burak Sağyaşar


Cast: Deniz Baysal Yurtçu, Çağlar Ertuğrul, Gürkan Uygun, Ezgi Şenler, Murat Yıldırım, Ezgi Eyüboğlu, Serdar Yeğin, Mesut Akusta, Nihat Altınkaya, Ahmet Uğur Say, Nil Günal, Tuncer Salman, Mehmet Usta, Atılay Uluışık, Hakan Boyav, Yavuz Bingöl, Ali Öner


Action Choreographers: Berat Uylukçu


Years later, Dai Sifu Berat Uylukçu received a phone call from the director Yağız Alp Akaydın, who had worked with him on "Muhteşem Yüzyıl." Yağız Alp Akaydın informed him that he was directing a new TRT series and needed Dai Sifu Berat Uylukçu as both an actor and a choreographer for an action scene in the third episode.


The series' lead, Çağlar Ertuğrul, required two fighters for a fight scene. On one side, there was Dai Sifu Berat Uylukçu representing Kung-Fu, while on the other side, there was a skilled boxer as his partner. Dai Sifu Berat Uylukçu, playing the role of a secret agent, engaged in a beautiful and lengthy fight choreography with Çağlar Ertuğrul. He appeared in just the third episode of the "Teşkilat" series.